Steve Cotter in Nederland, Barry Andre benoemt tot “Master Trainer” IKFF

In het weekend van 19 en 20 november 2016 kwam de Amerikaan Steve Cotter, één van de bekendste kettlebell trainers wereldwijd, naar Rotterdam om de allereerste IKFF Kettlebell Trainer Certificering in de Benelux te geven. Steve is oprichter en CEO van de IKFF en reist de hele wereld over voor zijn bekende kettlebell trainer level 1 & 2 certificeringen.

Op initiatief van Barry Andre, oprichter en hoofdtrainer van de Rotterdam Kettlebell Academy, is Steve naar Nederland gekomen. Barry heeft zich de afgelopen periode ingezet om het trainen met kettlebells bekender te maken in Nederland, met name op het gebied van kettlebell sport. Naast dat hij trainingen geeft in Rotterdam is Barry ook coach van het Rotterdam Kettlebell Sport Team en zelf atleet in de Nederlandse top.

De bekroning op zijn werk kwam afgelopen weekend, want hij werd door Steve Cotter gepromoveerd tot Master Trainer bij de International Kettlebell en Fitness Federation. Dit is het hoogst haalbare niveau binnen de IKFF en is maar voor een selecte groep trainers in de wereld weggelegd.

“Ik ben ontzettend trots dat ik deze promotie van Steve zelf heb mogen ontvangen. Ik heb er hard voor gewerkt en het doel is om mijn kennis over kettlebell sport en kettlebell training te verspreiden. Het trainen met kettlebells is niet alleen maar trainen, sterker en krachtiger worden, het is veel meer dan dat. Kettlebell sport training kan iedereen helpen om de resultaten in zijn of haar sport te verbeteren. Of je nu voor jezelf traint of professioneel atleet bent, van voetballers tot vechtsporters, van hardlopers tot volleyballers. Het verandert hoe je beweegt, hoe je je voelt, je zelf steeds verbeterd, ontspant en ademt. It’s life changing.”, aldus Barry André.

ikff-kettlebell-master-trainer-barry-andre

Leave a Reply