De KSBN (KettlebellSportBond Nederland) is in 2014 ontstaan vanuit de DGSA (Dutch Girevoy Sport Association). De DGSA is in 2012 opgericht door Richard de Jonge, Pascal Zemering en Ewout Staartjes met als doel de kettlebellsport in Nederland te introduceren. Dit hebben zij gedaan door het het eerste Nederlandse kampioenschap te organiseren, de eerste scheidsrechters op te leiden en het geven van de eerste workshops. De KSBN borduurt verder op dit fantastische werk.

Missie & Visie

De KSBN bestaat om de groei van kettlebellsport in Nederland te bevorderen en te professionaliseren. Dit houdt in dat wij streven naar groei in de breedte door de bekendheid van de sport te vergroten en toegankelijkheid te bieden aan atleten van alle leeftijden en niveaus. Daarnaast streven wij naar groei in de diepte door ondersteuning te bieden aan de ontwikkeling van topatleten en trainers en door een platform te bieden voor serieuze, professionele competitie.

Activiteiten

  • Organiseren van wedstrijden en andere evenementen.
  • Opleiden van trainers en scheidsrechters.
  • Onderhouden van internationale contacten.
  • Registreren van resultaten en records.
  • Ontwikkelen en updaten van rankingtabellen, competitie-onderdelen en reglementen.

Bestuur & Organisatie

De KSBN is aangesloten bij, en is onderdeel van, de KNKF (Koninklijke Nederlandse Krachtsport Federatie).

Het bestuur van de KSBN bestaat uit vrijwilligers en zij worden ondersteund door nog veel meer vrijwilligers. Er is altijd behoefte aan meer handen. Mocht je een rol willen spelen, neem dan gerust contact met ons op!

Contact:
kettlebell@knkf.nl
+31 (0)6 23575054

Voorzitter: Jan-Hein van de Wiel

Hoofdscheidsrechter: Jan-Hein van de Wiel

Hoofdtrainer, Bondscoach & Secretaris: Naomi Kooiker

Bestuursleden: Barry André, Ferry van de Wal, Karlien Huiskes

Internationale aansluiting

De KSBN is op het moment aangesloten bij de IUKL (International Union of Kettlebell Lifting) en de WKSF (World Kettlebell Sport Federation). Door snelle internationale ontwikkelingen is de KSBN op het moment nog bij beide bonden aangesloten. In 2019, 2020, 2021 en 2022 komt het Nederlands kettlebellsportteam echter alleen uit op de kampioenschappen van de WKSF. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk samen te werken met onze buurlanden en aan te sluiten op de ontwikkelingen in de rest van de wereld.