Eerste lichting nieuwe trainers van 2017!

De Nederlandse kettlebellsport is weer 4 trainers rijker. Vijf dagen lang, verspreid over 3 maanden, hebben de kandidaten gewerkt aan praktijk en theorie. Ze hebben op elkaar en op vrijwilligers kunnen oefenen, eindeloos lang video gekeken en de theorie in de praktijk gebracht onder begeleiding van hoofdtrainer Naomi Kooiker.

Doormiddel van vier deelexamens* moesten ze hun eigen kunde en kennis laten zien. Wederom werd duidelijk dat het een heel pittige opleiding is, slechts 3 van de 6 deelnemers hebben het examen succesvol afgerond. Dit vinden wij iets om trots op te zijn- zo kunnen wij er samen voor zorgen dat het keurmerk van de KSBN ook écht staat voor kwaliteit!
Daarnaast heeft Nico Langereis laten zien dat het zeker haalbaar is mits er hard genoeg wordt gewerkt. Na de cursus te volgen in eind 2016 heeft hij deze ronde zijn laatste deelexamen ook succesvol afgerond.

Nieuwe trainers lente 2017 Foto 20-07-17 16 42 29

Berend (Tilburg – Neoli), Karl Smit (Alkmaar), Nico Langereis (Lettele – UniCoach) en Dennis Eikelboom (Deventer – Kettlebell Sport Holland) van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma! Wij kijken er naar uit om jullie en jullie studenten/atleten te zien op toekomstige evenementen.

Ben je ook geïnteresseerd in het aanleren van de kettlebell clean, jerk & snatch? 10 september start de volgende ronde. Voor meer informatie zie het evenement hier op de website of op Facebook.

*De deelexamens bestaan uit een schriftelijke theorie toets, een praktijk toets waarbij je zelf de juiste techniek moet laten zien, het bekijken van video waarbij je techniek van anderen beoordeeld en een mondeling ontwikkelingsgesprek.

Leave a Reply