Kettlebellsport Meet Almere: Voor Herhaling Vatbaar

Op zondag 10 februari 2019 waren kettlebellsport liefhebbers voor de eerste keer te gast bij RMPT in Almere. Rocher Mollenkamp was gastheer en hij heeft zijn ervaringen over deze kettlebellsport meet voor ons op digitaal papier gezet:

Workshop Kettlebellsport

Vorig jaar februari hebben wij bij RMPT voor het eerst mogen proeven aan kettlebellsport. Naomi Kooiker kwam toen een workshop bij ons geven. We hadden namelijk interesse om deel te nemen aan de Kettlebell Open, maar we hadden naast de hardstyle kettlebell training nog geen ervaring met kettlebellsport.

Competitie

Een aantal mensen bij RMPT was zeer enthousiast over de workshop en RMPT heeft toen een maand later met 6 mensen meegedaan als beginners bij de Kettlebell Open. Na de Open heeft een aantal van ons ook nog workshops bij Barry André gevolgd en daarna volgde de Rotterdam Kettlebell Cup

Kettlebell Meet Almere

Nu een jaar verder werd RMPT gevraagd of we het leuk zouden vinden de Kettlebell Meet bij RMPT in Almere te organiseren. Naomi Kooiker en Jan-Hein van de Wiel verzorgden de organisatie van het geheel en RMPT stelde de ruimte beschikbaar. Afgelopen 10 februari was het dan zover.

Waar we met RMPT vorig jaar met 6 personen mee deden werden het bij de Kettlebell Meet al 12 personen. 
Het was een superleuk evenement en er waren veel mensen van het Nederlands Team aanwezig die zich aan het voorbereiden zijn op het aankomende WK in Dublin in mei van dit jaar. In totaal waren er meer dan 40 atleten aanwezig. 
Naast de standaard sets werden er ook beginners-sets van 5 minuten gedraaid. Iedereen was zeer enthousiast en voor de RMPT-ers smaakt het naar meer.

[wdi_feed id=”1″]

De Volgende Uitdaging

Op naar de volgende Kettlebellsport uitdaging! De Kettlebell Open van 6 april bij Jaap’s Gym!

Leave a Reply